Activiteiten

De Verkeerspsycholoog GTi opent deuren die voorheen gesloten bleven. Nieuwe inzichten én de mogelijkheden om er iets mee te doen dus. Inspirerende presentaties, workshops en/of masterclasses.

Hieronder een overzicht van enkele mooie momenten waarop mobiliteit en gedrag samenkwamen.

 
 
 • Masterclass A.S.R.

  Masterclass A.S.R.

  Portfolio

  Verkeersveiligheid van binnen

  Voor ASR verzekeringen gaf ik een mastervlass over hoe ongelukken ontstaan en hoe ze te voorkomen zijn. Veeldeelnemers, hoge waardering. Zie Linkedin.

   

 • Zo Werkt Het

  Zo Werkt Het

  Portfolio

  De doorbraak van thuiswerken 

  Thuiswerken heeft een ongekende vlucht genomen. Natuurlijk willen we dit zo veel mogelijk vast houden om te voorkomen dat de oude files waar terug keren. Bedrijven die hiervoor extra hun best doen, woden in het zinnetje gezet. Ik mocht een van de Zo Werkt Het Awards van de regio Utrecht uitreiken aan LBP/Sight. Marianne van Ginkel (MVGV; foto) presententeerde de online uitreiking. De winnaars waren Fynch Smart MobilityRedLogic B.V.LBP|SIGHT en Triodos Bank. Gefeliciteerd allemaal. 

   

 • Kansen voor Stationsomgeving

  Kansen voor Stationsomgeving

  Portfolio

  Vrijheid, ruimte, beweging en natuur

  Inspirerende online speech gehouden voor vertegenwoordigers van bedrijven, wethouder Van Hooijdonk van Utrecht en medewerkers van Goedopweg. Het ging over hoe de stationsomgeving in Utrecht anders kan worden vormgegeven als we qua mobilitiet onze lessen leren uit de coronacrisis. 

 • Roodkruisnegatie

  Roodkruisnegatie

  Portfolio

  Onoplettendheid en/of bewust negeren

  Op uitnodiging van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nam ik deel aan een expertmeeting over roodkruisnegatie. Dit gevaarlijke fenomeen komt steeds vaker voor, soms met zeer ernstige gevolgen. Ik verzorgde ook een korte prikkelende pitch.

   

 • SONY DSC

  Traffic Service

  Portfolio

  Techniek, dienstverlening  en gedrag

  Tussen de lockdowns gaf ik een inspirerende – coronaproof – presentatie over hoe Traffic Service Nederland haat diensten nog sterker kan neerzetten door kennis uit de psychologie te gebruiken.

   

 • Mobiliteit in Gooise Meren

  Mobiliteit in Gooise Meren

  Portfolio

  Inspirerende bewonersavond

  Op een bewonersavond in de gemeente Gooise Meren mocht ik deelnemen aan een Forum waarin verder iemand van de Vervoersregio, Behzad Renzaei (gedragspsycholoog) en Nico Schimmel (wethouder) zitting hadden. Een informele sfeer en een bijzonder inspirerende avond afgewisseld met muziek van een kleinkunstenaar. 

 • Let’s Move to a Better World

  Let’s Move to a Better World

  Portfolio

  De weg naar een multimodale leefstijl

  Een volle zaal in Move tijdens het Let’s Move to a Better World congres! Met keynotespeakers en forumleden als NS-topman Roger van Boxtel, ANWB-directeur Frits van Bruggen, Bernhard van Oranje en Robert van Overdijk van Circuit Park Zandvoort, en ik zelf. Samen met 350 professionals in mobiliteit uit bedrijfsleven en overheid lieten we ons inspireren over de toekomst van mobiliteit. Nieuwe mobiliteit moet duurzamer, efficiënter en veiliger: iets dat we met z’n allen – werkgevers, werknemers, overheid en andere belangrijke stakeholders – in samenwerking moeten vormgeven. 

  Mijn inleiding ging over hoe korte termijn projecten bijdragen aan een algehele transitie naar een multimodale leefstijl en wat er op dat gebied nog ontbreekt.

 • De wereld voeden

  De wereld voeden

  Portfolio

  Onderweg om voedingsoplossingen te bieden

  Cargill is een organisatie die een netwerk creëert binnen het globale voedingssysteem. Doel is  om de wereld te helpen ontwikkelen en groeien. Zij koppelen landbouwers aan markten, klanten aan duurzame voedingsoplossingen en dragen zo bij aan het voeden van de wereld. Hun medewerkers zijn veel onderweg. Daarom werd ik gevraagd om op drie bijeenkomsten van medewerkers – nabij de haven van Beverwijk –  inzicht te geven in gedrag op de weg en hoe daar mee om te gaan.

 • Spitsbrekers

  Spitsbrekers

  Portfolio

  Welke bedrijf verslaat de file?

  Het eerste seizoen van Spitsbrekers (van BNR Nieuwsradio; welk bedrijf doet het meest zijn best om haar medewerkers uit de file te halen>) is gewonnen door Medisch Spectrum Twente. Zij werden deze week verkozen tot ‘Spitsbreker van het jaar’. Hun fietsprogramma zorgde voor heel veel uitgespaarde autokilometers en is een voorbeeld voor andere ziekenhuizen.

  De jury werd gevormd door voormalig minister Tineke Netelenbos, Carlo de Wijer, Jos van Hostelle en ondergetekende.  Kort na de finale werd ik uitgenodigd een presentatie te geven in het Medisch Spectrum Twente over gedragsbeïnvloeding.

 • College Erasmus Universiteit

  College Erasmus Universiteit

  Portfolio

  Minor Dood en Letsel

  Aan de Minor Dood en Letsel (rechten- en medische studenten) van de Erasmus University Rotterdam gaf ik een college over jet voorkomen van ongelukken. Meestal houden deze studenten zich bezig met situaties waarin het kwaad al geschied is, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

 • DCMR Milieudienst Rijnmond

  DCMR Milieudienst Rijnmond

  Portfolio

  Duurzaam gedrag bevorderen

  Voor DCMR Milieudienst Rijnmond  verzorgde ik een deel van een cursusdag voor medewerkers van diverse bedrijven. Hoe gaan we om met duurzaamheid, wat beweegt ons om duurzaam te handelen en wat houdt ons tegen? Hoe kun je duurzaamgedrag bevorderen. Dat waren de ingrediënten voor een boeiende cursus met veel discussie.

 • Raadsinformatiebijeenkomst Omleidingen

  Raadsinformatiebijeenkomst Omleidingen

  Portfolio

  Andere wegen voor de Gemeente Utrecht

  Enkele politieke partijen in de gemeenetraad van Utrecht maakt zich zorgen over goede bewegwijzering bij omleidingen. Daartoe werd een informatiebijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis Utrecht. Ik sprak daar over het waarnemen en begrijpen van bebording, het kunnen inspelen op aanwijzingen bij wegomleggingen en het motiveren van mensen om af te wijken van hun vaste patronen.