A15 levensgevaarlijk

Omdat de ANWB niet weet wat de oorzaak is van het grote aantal ongelukken op de A15, hebben ze via twitter een vraag uitgestuurd naar al hun 60.000 volgers: “Er moeten mensen bij zijn die bijna ongelukken hebben meegemaakt of gezien en zo een bijdrage kunnen leveren aan de discussie.”

Terwijl bij de ANWB de reacties binnenstromen, ging een filmploeg van Hart van Nederland (SBS6) met Gerard het traject verkennen en bespraken ondertussen wat deze weg anders maakt dan andere wegen.

Terwijl de camera zijn woorden kracht bij zet, vertelt Gerard over het grote aantal vrachtwagens dat van de Rotterdamse havens op weg is naar Duitsland en het Europese achterland (en vice versa). Doordat de weg 2-baans is, aan een kant wordt omlijst door de saaie geluidswal van de Betuwelijn en relatief veel opritten en ‘bulten’ kent van viaducten, ontstaat er een ‘benauwd’ wegbeeld. In combinatie met het vele vrachtverkeer, waardoor veel personenauto’s constant links rijden zonder echt goed vaart te maken, zorgt dit voor een apart karakter van deze snelweg. In de gaten die vallen tussen de eindeloze rij vrachtwagens kan soms even worden doorgereden, maar dan dient zich de volgende ‘opstopping’ rond een vrachtwagen al weer aan.

(featured image: Metro)

Categorie

Op TV