Onzekerheid en gebrek aan structuur rond station Utrecht

Op het Utrechtse  Smakkelaarsveld is dinsdag een zesjarige jongen overleden nadat hij was aangereden door een bus. Hoewel de exacte toedracht van het ongeluk op dit moment niet bekend is, maakt het veel reacties los over de onoverzichtelijke en voortdurend wijzigende verkeerssituatie ter plaatse. Bussen rijden af en aan door wisselende, bochtige tijdelijke rijstroken, auto’s proberen er tussendoor te wurmen en grote stromen voetgangers en fietsers moeten langs betonnen barriers, bomen en overvolle fietsenrekken slalommen. Er wordt hard gereden, het is er vaak enorm druk en ook niet iedereen houdt zich aan de regels.

In het AD Stad en Regio Utrecht van 8 januari gaf ik een korte reactie op de onoverzichtelijke gebied waar ook de komende tijd nog volop werk in uitvoering is. Op 10 januari kwam ik uitgebreid terug op dit onderwerp in de zaterdageditie van dezelfde krant.

Klik hier voor artikel over de school van het verongelukte jongetje en hier hier voor het artikel over het stationsgebied (AD 8 januari).

Klik hier voor het Opiniestuk van zaterdag 10 januari over het stationsgebied in Utrecht.

 

Categorie

In de krant