Betere en gemiddelde chauffeurs

Het is een bekend gegeven: in de auto overschatten we onszelf gemakkelijk. Onderzoek in opdracht van Easy Park bevestigt het nogmaals. En er is meer: we schatten de rijkunsten van onze partner ook hoger in dan gemiddeld. Vrouwen rijden wat vaker een blokje om als ze file moeten parkeren dan mannen en mannen parkeren weer wat makkelijker op de stoep. Easy Park vroeg mij dit onderzoek van wat pakkende quotes te voorzien, maar schrapte vervolgens alles wat de verschillen tussen mannen en vrouwen benadrukte, omdat te gevoelig zou zijn in deze tijden.

Op Radio Veronica kon ik hierover ongestoord uitweiden. Maar helaas is dat weer niet terug te luisteren. Een interview op BNR ging uitsluitend over de zelfoverschatting. Dat is hier terug te luisteren: Automobilisten overschatten hun rijkunsten! 

De Telegraaf publiceerde een stukje over het onderzoek mét die ene quote van mij die wel door de beugel kon volgens Easy Park. Lees het hier: Bijna iedere automobilist (99%) ziet zichzelf als betere of gemiddelde chauffeur