De Marilyn Monroe – Albert Einstein illusie

Eens in de zoveel tijd neem je kennis van iets dat je wereldbeeld een beetje doet wankelen. Als ik je vraag: wat is het verschil tussen Marilyn Monroe en Albert Einstein, zul je misschien met een hele waslijst komen, maar bespaar je de moeite: het zijn namelijk één en dezelfde persoon.

Geloof je me niet? Kijk dan maar eens naar onderstaan foto. “Die ken ik’, zul je denken, ‘dat is Albert.’ Loop dan maar eens achteruit de kamer in en blijf naar de foto kijken. Stukje doorlopen nog en je zult het zien. Je hebt je vergist: het is Marilyn Monroe! Zeg eens eerlijk: had je ooit gedacht die op uiterlijk door elkaar te halen?

EinsteinMonroe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De illusie werd ontwikkeld door neurowetenschappers van de ‘Massachusetts Institute of Technology’ als ogentest. Gezonde ogen zijn in staat om de fijne lijntjes van onder andere de snor en de rimpels van Einstein te zien. Daardoor raakt het beeld van Marilyn Monroe bij onze hersenen ‘ondergesneeuwd’. Heb je slechte ogen dan verdwijnt ook het vermogen om details uit de foto te halen; dan zie je ook van dichtbij Marilyn Monroe.

(Bron: Vrijheid in de Zorg)

 

 

Categorie

Leuk!