Fiets-app moet smartphonegebruik in verkeer tegen gaan

Minister Melanie Schultz van Verkeer laat een nieuwe publiekscampagne tegen het gebruik van de smartphone in het verkeer beginnen. Met de campagne ‘Aandacht op de weg’ wil de minister bereiken dat mensen hun smartphone in het verkeer op een verstandige manier gebruiken. Of beter: dat de smartphone helemaal niet gebruikt wordt. Want afleiding speelt een rol bij ongeveer 80 procent van de verkeersongelukken, zo blijkt uit cijfers.

Bij de campagne hoort een app. De app, genaamd fietsmodus, beloont te de gebruiker wanneer deze tijdens het fietsen zijn smartphone niet gebruikt. Op deze manier zijn bioscoopkaartjes, T-shirts of zelfs een nieuwe fiets te winnen. De betrokken providers stellen de prijzen ter beschikking.

Werkt dit nu om mensen echt anders over smartphonegebruik in het verkeer te laten denken en/of hun gedrag te veranderen? Floris de Bijl vroeg het mij. Floris is een jonge journalist in opleiding en hij maakte een filmpje met zijn smartphone. Niet op de fiets natuurlijk.

Het filmpje is gepubliceerd op nieuwsredactie.net. Dit is een platform van de Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) in Tilburg, is een digitaal medium gemaakt door jongeren voor jongeren

Klik op de foto voor het filmpje.

fietsmodus_46D6FF96F4D44B9FC1257D5C0060EBC5_2

Categorie

Op Internet

Related Projects