Lopend ben ik offline

Dat de smartphone en het verkeer slecht samengaan is geen nieuws. In Nederland is gebruik van de smartphone in de auto dan ook verboden en in België eveneens op de fiets. Democratisch parlementslid Lampitt in de staat New Jersey wil in de VS zelfs de combinatie lopen en whatsappen of facebooken verbieden. Volgens haar wetsvoorstel dienen overtreders te worden gestraft met een boete van 50 dollar en een celstraf van vijftien dagen. Klik hier voor de wetenschappelijke onderbouwing van haar plannen.

Of zo’n wet er ooit komt, is de vraag, maar onderstaande filmpjes illustreren wel dat je ook lopend beter je aandacht op de omgeving kunt richten dan op je schermpje (en dan is dit nog van vóór Pokémon Go).

In China lossen ze het anders op. Voetgangers in de stad Chongqing die hun scherm lopend niet kunnen missen, moeten op een speciaal pad lopen. De stad heeft de paden beschilderd met grote smartphone-iconen en pijlen geven aan, aan welke kant van het phonepad ze moeten lopen. Klik op de foto hieronder.

20140913013658844

Categorie

Leuk!