Mannen of vrouwen, wie rijdt er beter?

Volgens Brits onderzoek is het bewezen: vrouwen rijden beter dan mannen. Bijna  1400 automobilisten werden beoordeeld op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoren gemiddeld 23,6 van de 30 punten, tegen 19,8 voor mannen. De helft van de mannen racet door als het verkeerslicht op oranje staat. Bij de vrouwen doet slechts 14 procent dat. Acht van de tien vrouwen kijken goed in de spiegel tegen vier op de tien mannen. Ook kunnen vrouwen hun snelheid veel beter aanpassen aan de situatie.

Aan bumperkleven maakt een kwart van de mannen zich schuldig, tegen 10 procent van de vrouwen. Een kwart van de mannen is in de weer met een mobieltje tijdens het rijden, terwijl 16 procent van de vrouwen. Medeweggebruikers ergeren zich dan ook minder aan vrouwen dan aan mannen achter het stuur.

En mannen? Wat doen zij beter achter het stuur? Ze hebben meer controle over de auto en kijken beter over hun schouder.

De conclusie lijkt in ieder geval gerechtvaardigd dat vrouwen anders rijden dan mannen en meer volgens het boekje. Of dat beter is, is nog even de vraag. Misschien moet de conclusie zijn: mannen kunnen beter kunnen autorijden, maar ze doen het gewoon niet. Of laat ik me daarmee als man teveel kennen?

Een tijd geleden heb ik het verschil in rijgedrag al eens geanalyseerd voor het tijdschrift Gelderse Klasse. Klik op de foto voor dit artikel.

IMG_2521

 

 

 

 

 

 

 

(Bron: RTL Nieuws, meer lezen over het onderzoek? Klik hier.)

Categorie

Leuk!