Ouderen op de weg

De 6-jarige Joëlle werd door een 83-jarige man aangereden op een zebrapad. Ze overleed kort daarna in het ziekenhuis. De man die haar aanreed staat deze week voor de rechter. De ouders van Joëlle willen dat de man nooit meer auto mag rijden.

RTL Nieuws interviewde diverse partijen en mij over de lastige kwestie van ouderen in het verkeer. Als er een oudere man of vrouw een ongeluk veroorzaakt wordt de rijvaardigheid van de hele groep oudere bestuurders ter discussie gesteld, terwijl dat bij jongere brokkenmakers zelden het geval is.

Toch denk ik dat er een hoop te verbeteren is aan de keuring en bijscholing van oudere automobilisten. Ik ben het vaak eens met VVN, maar in hun stelling ‘dat het de eigen verantwoordelijkheid van de bestuurder is om in te schatten of ze wel of niet kunnen rijden’, kan ik me niet vinden. Daar ligt mijn inziens ook een taak van de omgeving en dus ook instanties en gezondheidszorg. Als het om hun eigen rijvaardigheid gaat, blijken mensen soms te koppig om er een goed beeld van te hebben.

Lees het artikel hier van RTL Nieuws:

Fatale aanrijdingen door hoogbejaarden: zijn ze écht een gevaar op de weg?

Interesse in dit onderwerp: lees dan de volgende blog:

Waarom het verkeer steeds sneller gaat als je ouder wordt

Categorie

Op Internet

Related Projects