Roze vluchtheuvels in Wijchen

Vluchtheuvels in Wijchen zijn per ongeluk roze geverfd. Het ging mis door een foutje in de communicatie tussen de gemeente en de leverancier van de verf. ‘Daardoor is er een verkeerd potje verf meegegeven en hebben we nu spectaculaire vluchtheuvels’, liet een woordvoerder van de gemeente eerder weten. ‘We zijn aan het kijken of de kleur zo kan blijven, gezien de vele en leuke reacties die we binnenkrijgen’, sprak wethouder Loermans. Vooral het COC is dolenthousiast.

Via de radio van Omroep Gelderland gaf ik toch een tegengeluid. Het lijkt me persoonlijk een slecht idee om het verkeer in een (roze) kermis te veranderen. Als zo’n kleur het resultaat is van een onderzoek naar veiligheid en zichtbaarheid, is het een ander verhaal. Maar zolang afleiding bij het merendeel van de ongelukken een rol speelt, is het verkeer geen plek om onnodige risico’s te lopen. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld niets tegen de billboards van Sloggi, maar adviseer toch om ze niet langs de weg te plaatsen.

Het interview op Radio Gelderland, waarin het COC  pleit om gelijk alle vluchtheuvels onder handen te nemen, is terug te luisteren door hier te klikken. Kies dan voor woensdag 3 september 12.00u. Het item begint vervolgens op 21.03 minuten (door-scrollen). Je moet er dus iets voor doen, maar dan heb je ook wat.

Later die dag besloot het gemeentebestuur de kleur roze op de vluchtheuvel te handhaven. Het ‘ludieke’ karakter gaf de doorslag en men stelde ter plekke vast dat de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Met zulke knappe bestuurders hebben we natuurlijk geen CROW meer nodig.

Categorie

Op de radio