‘Staakt het sturen’?

Op vrijdag 2 juni organiseerde de Vervoerregio Amsterdam voor belanghebbenden het officiële startsymposium van de nieuwe organisatie. Een moment om relaties kennis te laten maken met de mobiliteit van vandaag en morgen, onder de titel ‘Verbinding naar de Toekomst.’. Het ging over de uitdagingen en de dilemma’s waar deze regio voor staat. Naast verrassende sprekers en inspirerende werksessies bood het programma diverse mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende actuele thema’s op het gebied van verkeer en vervoer.

Een van die onderwerpen/workshops was ‘ouderen in het verkeer’. Een sessie die ik mocht inleiden. Zijn ouderen brokkenmakers? Zijn ze echt oververtegenwoordigd in het aantal verkeersdoden en gewonden? Hoe veranderen onze hersenen als we ouder worden en wat heeft dit voor gevolgen voor het verkeer? Wanneer zijn we eigenlijk ‘oud’? En wanneer is het echt tijd voor een ‘staakt het sturen?’

Een boeiende workshop met ervaringsdeskundigen (lees: ouderen) en vernieuwende inzichten over onder meer hoe ouderen te bereiken zijn. Een grappig voorbeeld uit de categorie omdenken: laat in alle kookprogramma’s waar veel ouderen naar kijken de gerechten serveren op (nieuwe) verkeersborden! 

Hieronder het introductiefilmpje van de workshop.

Voor een blog gebaseerd op deze presentatie: Waarom het verkeer steeds sneller gaat als je ouder wordt

Categorie

Algemeen