Drie publicaties over gedrag en mobiliteit

In korte tijd verschenen er 2 publicaties van mij over gedrag en mobiliteit en 1 waaraan ik heb mogen bijgedragen. Ze gaan binnen het veld mobiliteit over heel verschillende onderwerpen.

De eerste publicatie handelt over hoe je ervoor kunt zorgen dat gewenst gedrag in Beter Benutten projecten na een initiële beloning (externe prikkel), overgaat naar de eigen persoonlijke motivatie en daarmee blijvend wordt. Het is een vraag die veel programma- en projectteams bezighoudt en waarvoor niet één eenvoudige gouden tip bestaat, maar waarover we inmiddels wel veel weten. Meer lezen?  Dat kan: Naar intrinsiek gemotiveerd gedrag – inspiratie door de Verkeerspsycholoog

De tweede publicatie betreft mijn blog over hoe emoties als ‘weemoed’ en ‘nostalgie’ kunnen bijdragen aan het realiseren van de (technische) vernieuwingen die binnen mobiliteit onherroepelijk op ons afkomen. De blog was al gepubliceerd op deze site, maar is nu ook te lezen op Verkeer in Beeld: Nostalgie, een emotie die ons verder brengt.

De derde publicatie is een mooi artikel van Eline Huls voor Verkeer in Beeld. Hoe zal het nu verder gaan met autodelen? Heeft het deelconcept nog toekomst en zo ja, op wie moet het zich richten? Lees dit verder: Wordt autodelen de nieuwe hype?

graffitti-1080932_960_720