Rijden zonder Invloed

Dave Roelvink, realityster,  dronk veel te veel en kroop toch achter het stuur. Veel te hard rijden en ander onverantwoord verkeersgedrag was het gevolg. Hij werd aangehouden. Zijn straf bestond onder meer uit het volgen van een cursus, een gesprek met een psycholoog en een confrontatie met nabestaanden van een verkeersongeluk waarbij drank in het spel was. Van de laatste twee gebeurtenissen zijn fragmenten opgenomen in het SBS6-programma waarin hij een hoofdrol vervuld (‘Ff geen cent te makken’). Daar kijken immers zijn fans naar en naar hun toe moet hij zijn fout toegeven.

Hij nam ook plaats in de rijsimulator van het programma Rijden zonder Invloed dat XTNT samen met Keijzer en RYD uitvoert voor het ROV Oost-Nederland. Zo ervaart hij (nogmaals) welke onwenselijke effecten rijden onder invloed heeft; ditmaal zonder andere verkeersdeelnemers in gevaar te brengen.

Ik was de psycholoog die met hem in gesprek ging. Enkele fragmenten zijn hieronder te zien (klik op de foto hier direct onder om fragment te starten):

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder zijn beelden van zijn arrestatie en het gebrek aan oprechte spijt direct daarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie

Op TV