Silver IIID Award voor fietsparkeren

Het project ´Bicycle Rules´ heeft de  Silver IIIDaward (Traffic and Public Transports category) van het International Institute for Information Design gewonnen. Als senior adviseur van XTNT (waarvan ik niet de oprichter ben zoals foutief in het onderstaande artikel staat vermeld), werkte ik aan dit project met Mijksenaar  (Rijk Boerma), de Vrije Universiteit van Amsterdam (Chris Olivers, hoogleraar Cognitieve Psychologie) en ontwerpbureau Design (Henk Simonsma).

De IIID Awards is een internationale prijs die iedere drie jaar wordt toegekend aan de beste projecten op het gebied van Information Design.

Met dit project gaven we antwoord op de vraag hoe fietsparkeren in Amsterdam makkelijker gemaakt kan worden en hoe we fietsers meer duidelijkheid kunnen geven over waar en hoe zij hun fiets op een prettige manier kwijt kunnen. Dit resulteerde in een toename van 41% in het bewustzijn van en kennis over stallingsmogelijkheden bij inwoners van Amsterdam.

We ontwierpen een transparant en begrijpelijk systeem van verwijzingen naar en in fietsenstallingen en hielpen de fietsers met het herkennen en gebruiken ervan. Het winnen van de Silver IIID Award steunt ons in de overtuiging dat meer steden dit voorbeeld moeten gaan volgen.

Meer lezen over dit award winning project: IIID Award Bicycle Rules

fietsparkeren_amsterdam

 

 

 

 

 

(Featured) Image: Marjolijn Pokornyt

Categorie

Algemeen